divendres, 7 de novembre del 2014

CONTES D'ANIMALS UN PROJECTE



Avui, us voldria parlar d’un projecte que comparteixo amb una gran Il·lustradora, la Coral Felgado. És un projecte que ens fa molta il·lusió; estem creant un llibre de contes d’animals.

Conté 6 contes per infants de 6 a 9 anys. Són textos per nens que ja llegeixen, però també els hi  podem explicar els pares. El llenguatge que utilitzem és senzill i planer, per tal de no dificultar la lectura i no distreure el nen.

 La nostra intenció és que l’infant gaudeixi amb la lectura i aprengui alhora . Pensem que un conte potser educatiu i divertit, no estan renyides les dues coses.

Cada conte té una extensió de 3 pàgines més o menys, contenen petits diàlegs per fer el text més entretingut. Els protagonistes són els animals i algun que altre humà.  

El context de cada conte varia, el mar, la selva, el desert, el camp, la granja…

Els  protagonistes ens mostren trets de la seva personalitat:  Rebel·lia, Alegria, Amistat, Engany, Treball en equip, Generositat... Tots aquests valors positius i algun negatiu els descobrim en aquest recull de contes i també coneixerem  moltes coses dels animals.

Els contes ens faran reflexionar i  analitzar el comportament dels animals i de les persones.
No pretenem donar lliçons de moralitat, tant sols que cadascú tregui la seva pròpia conclusió del que ha llegit.


Els títols dels contes:

El Camell Rebel
La Balena Alegre
El Porquet Aventurer
La LLúdriga Generosa
La Sargantana Mentidera
 Martirià el Cranc Ermità i el Nero Gegant



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada