dimecres, 13 de març del 2024

El regal generós

 


En un petit poble vivien dos amics, la Marta i en Pere. Un dia, la Marta va trobar una bonica flor en el bosc i va decidir regalar-li a en Pere. Quan va rebre la flor, en Pere va pensar en regalar-li una cosa especial per agrair-li el gest.

A la setmana següent, en Pere li va regalar a la Marta una caixeta de xocolatines que havia fet ell mateix. La Marta va quedar encantada i agraïda. Però en lloc de sentir-se alegre, en Pere es va començar a sentir trist.

Quan li varen preguntar per què, en Pere va explicar que mentre ell havia fet un regal, la Marta només li havia donat una flor que havia trobat. La Marta va somriure i li va dir: "La flor que et vaig regalar no és només una flor, és un trosset de natura que vaig voler compartir amb tu".

En Pere va comprendre que el valor del regal  no està en el seu preu, sinó en el sentiment i la intenció que hi ha darrere d'ell. Va aprendre que donar amor i generositat és el que realment importa.

Moralina:

El valor del regal no està en el seu preu, sinó en l’amor i la intenció amb la què es dona.


Font: www.elprofe20.com


2 comentaris:

  1. Cert. Sovint valorem massa les coses pel seu valor material i oblidem que al darrere de tot hi ha sempre una intenció, sovint més valuosa que el mateix regal.
    Moltes gràcies, Marta per compartir aquesta preciosa faula!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt bonica, cal valorar els regals per petits que siguin 😉
      Moltes gràcies pel comentari 😘

      Elimina