divendres, 8 de març del 2019

EL RATOLÍ DE CAMP I EL RATOLÍ DE CIUTAT



Il.lustració: Milo Winter


Un ratolí que vivia en el camp, va invitar a casa seva un amic seu que residia a la ciutat.
Per sopar, el ratolí de camp li va servir un plat de blat i civada. El ratolí de ciutat, sorprès per la humilitat d’aquell menjar, va dir:
—Saps, amic, que vius i menges com les formigues. En canvi jo posseeixo aliments en abundància. Vine amb mi  i  viuràs com un rei!
El ratolí de camp va acceptar la invitació  i  tots dos varen marxar cap a la ciutat.
El ratolí de ciutat que vivia en una casa de gent molt adinerada, li va ensenyar una taula plena de llegums, blat, dàtils, mel, formatge i tota mena de fruites.
El ratolí de camp no se’n sabia venir i va començar a envejar la  vida regalada del seu amic.  Estaven preparats per fer un gran tiberi, quan de sobte un home va obrir la porta. Espantats pel soroll els ratolins varen córrer a amagar-se en  un forat. Tan bon punt va tornar el silenci, es varen disposar a reprendre el sopar, encara no havien fet una mossegada quan de nou un home va obrir la porta, i els ratolins es varen afanyar a amagar-se en un refugi, els dos amics tremolaven com  fulles.
Aleshores el ratolí de camp aguantant-se la gana, va dir al ratolí de ciutat:
Gaudeix tu, amic, de tot aquest menjar tan saborós, que jo me’n torno al camp, continuaré menjant blat i civada però tindré la seguretat d’una vida tranquil·la.


Moralina:

Si el fet de tenir moltes coses, no et permet portar una vida tranquil.la, és millor no tenir-ne tantes i ser més feliç.
Autor: Isop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada