diumenge, 23 d’octubre del 2016

L'OS PERESÓS









*L’ estratègia de l’os peresós és passar desapercebut, en el seu pelatge viuen unes algues verdes, que li donen  un aspecte verdós i  això fa  que l’animal es confongui amb la vegetació.








*Poden passar llargues hores penjats cap per avall totalment immòbils, es subjecten amb les seves poderoses i llargues ungles que actuen com uns ganxos.  I els  seus òrgans interns estan fixats a la caixa toràcica.










*L’os peresós de tres dits, Bradypus tridactylus. 

-És l’animal terrestre més lent del món.


Hi ha dues classes d’os peresós,
 els que tenen 3 ungles a cada mà i els que en tenen dues.
 Encara que tots tenen 3 ungles a cada peu.









* Desenvolupen les seves activitats en les hores  més caloroses del dia, i els dies  ennuvolats  adopten una postura per mantenir el calor. Tenen poca capacitat per mantenir estable la temperatura del seu cos, perquè tenen molt poca massa muscular.








*La seva dieta és compon bàsicament de fulles que tenen molt poca energia, per la qual cosa el seu sistema digestiu es llarg i complex. Les fulles contenen molta fibra i també components tòxics que la planta produeix per defensar-se dels animals. Tot això fa que el menjar sigui difícil de digerir. L’os peresós baixa un cop per setmana per orinar o defecar, fa un forat al terra i posteriorment ho enterra, contribuint a aportar nutrients al subsòl i  a escampar les llavors.









*En el terra són  maldestres i els és molt complicat moure’s perquè té les potes de darrera molt febles i les ungles llargues li dificulten la marxa.









*En estat salvatge, a les selves del Centre i Sud  Àmerica dormen una mica menys que en captivitat. Però  poden estar dormint  fins a 20 hores.

I encara que sembli increïble, el peresós pot nedar i contenir la respiració sota l'aigua fins a 40 minuts.









*La reproducció com les resta d’activitats vitals, es produeix en els arbres tan  l’aparellament com el naixement. Només tenen una cria a l’any. 









Curt documental de l'os peresós





El   ballet   del   peresós


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada