diumenge, 9 d’octubre del 2016

L' HIPOPÒTAM








El seu nom científic és: Hippopotamus amphibius i  són els animals més perillosos d’Àfrica. Estadísticament, l’hipopòtam és l’animal que més morts d’humans provoca en el continent africà, superant el cocodril. 
Anomenat pels grecs com “ cavall de riu”, els àrabs l’anomenaven “búfal d’aigua i els egipcis “porc de riu”.




L’hipopòtam és un animal estretament lligat a l’aigua, es passa la major part del dia descansant i caminant pel riu. La seva pell està especialment adaptada perquè és llisa, greixosa i no té pèls, la seva epidermis és molt prima i no suen.



Viuen en grups molt ben estructurats. Les femelles i els mascles joves estan força junts a l’aigua i els mascles grans es col·loquen a la vora d’ells; mantenint-se a distància perquè són molt agressius. Cada mascle té el seu territori.

Fora de l’aigua no són tant territorials, cap al vespre passegen tranquils menjant herba. Només sorgeixen els conflictes quan hi ha escassetat d’aliment.






Tenen només una cria per part que pot néixer  dins o fora de l'aigua i no es separaren fins al cap de quatre anys. La cria s'enfila al llom de la seva mare per reposar, perquè el riu és massa profund per ella. En l’època de cria les femelles es tornen més agressives.




La boca oberta d’un hipopòtam pot arribar a mesurar un metre i els seus ullals poden fer  50 cm. I si es  trenquen un ullal,  els hi torna a sortir.
Les baralles entre ells són molt freqüents, però rarament acaben amb la mort.






Les ferides que es fan durant les lluites no solen 

infectar-se  i  cicatritzen ràpidament.






Poden estar cinc minuts sota l’aigua, sense respirar. Tanquen les orelles i les fosses nasals automàticament dins l’aigua. Són tan pesats i grossos que poden caminar fàcilment pel fons dels rius o llacs.




Un hipopòtam pot arribar a viure 50 anys

 i  pesar de 3200 a  4500 quilos. 

Només s'alimenta d'herba.






Petites aus s’encarreguen d’eliminar els insectes de la seva pell.










Per evitar infeccions  l’hipopòtam segrega a través de la pell un líquid vermell de propietats antisèptiques. Això va fer creure antigament que aquest animal suava sang. Aquest líquid protegeix la seva pell.










Jessica  l'hipopòtam domesticat





L'hipopòtam documental


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada