diumenge, 5 de març del 2017

LA TORTUGA D'ALDABRA





Autor: Yotcmdr





La tortuga gegant d' Aldabra, és una espècie de tortuga originària de les illes Aldabra, (que formen part de l'estat de les Seychelles) a  l'Oceà Índic. 

És la tortuga més longeva del món, amb un exemplar registrat que va aconseguir viure 255 anys; el seu nom era Adwaita, "l'única" en llengua bengalí,  va morir l'any 2006 al zoològic de Calcuta, a la Índia.




Autor: devric



La closca és en forma de cúpula i de color gris fosc o negre. Les extremitats són molt robustes, cosa imprescindible per suportar el gran pes de l'animal. El coll és desproporcionadament llarg, fins i tot per un animal tan gran, cosa que li resulta molt útil per arribar a les branques baixes dels arbres, fins a gairebé un metre d'alçada des del terra.


Autor: Danton Mc Diffett


Estan més actives durant els matins, moment en el qual estan cercant aliment. Caven caus sota terra o descansen a pantans per mantenir-se fresques durant la part més càlida del dia.


Autor: Szilas 2


Aquesta tortuga herbívora s'alimenta d'herba, fulles i tiges llenyoses, encara que ocasionalment complementa la dieta amb invertebrats o carronya. En captivitat mengen també fruites com la poma o el plàtan,  i altres vegetals. 







Les tortugues no són domesticables, i es mostren indiferents a la presència humana. No  tenen por de l'home, i  fins i tot, algunes cerquen la seva atenció. A determinats exemplars, els agrada rebre copets al cap, o quan els hi rasquen el coll, on s'uneix amb el plastró.


Autor: Szilas




La maduresa sexual ve determinada no tant per la seva edat sinó per la  grandària. Els mascles són més grossos i pesats que les femelles, podent arribar a duplicar-les en pes. El plastró morfològic dels mascles presenta una curvatura còncava que els serveix per a acoblar-se durant l'aparellament, que es sol produir de febrer a maig. 

Per la posta d'ous aprofiten alguns buits del terreny o excaven forats poc profunds. El nombre d'ous  pot variar de 10 a 30,  són de la mida d' una pilota de tennis. La incubació dura de 120 a 130 dies. Quan neixen les petites tortugues pesen  uns 30 grams. Els primers anys creixen a una velocitat considerable.






La tortuga gegant d'Aldabra





La tortuga més vella


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada