De color vermell
i amb un caire monstruós,
roman totalment immòbil
sobre el fons rocós.
S’alimenta de peixos, crustacis i mol·luscs,
i té unes llargues espines a l’aleta dorsal,
també es perillosa com un escorpí,
perquè algunes espines contenen verí.
Marta Vilà
Noms: cap-roig, rascassa, escórpora, amb variants locals com escórpora de cap roig, escórpora dels bruts, escórpora groga, escorpa, gallineta, polla d'alguer, rascla, rasclot, polla de mar o escórpora barbuda.
Sí senyora! Molt ben trobat i molt ben arrodonit amb la resta de noms amb què també es coneix.
ResponEliminaPer cert, també molt apreciat a la cuina dels rodals; de pescadors i bons menjadors, imprescindible per elaborar el millor suquet de peix!
Moltes gràcies, Marta i bon diumenge. Ara m'han entrat ganes d'anar a menjar rascassa…
Carai Maria, veig que estàs molt informada!
ResponEliminaMoltes gràcies pel comentari i que acabi de passar bé el diumenge.