dijous, 11 de maig del 2023

L'ESCÓRPORA (Scorpaena scrofa)






De color vermell

i amb un caire monstruós,

roman totalment immòbil

sobre el  fons rocós.

 

S’alimenta de peixos, crustacis i mol·luscs,

i  té unes  llargues espines a l’aleta dorsal,

també es perillosa com un escorpí,

perquè algunes espines contenen verí.


Marta Vilà





Noms: cap-roig, rascassa, escórpora, amb variants locals com escórpora de cap roig, escórpora dels bruts, escórpora groga, escorpa, gallineta, polla d'alguer, rascla, rasclot, polla de mar o escórpora barbuda.





2 comentaris:

  1. Sí senyora! Molt ben trobat i molt ben arrodonit amb la resta de noms amb què també es coneix.
    Per cert, també molt apreciat a la cuina dels rodals; de pescadors i bons menjadors, imprescindible per elaborar el millor suquet de peix!
    Moltes gràcies, Marta i bon diumenge. Ara m'han entrat ganes d'anar a menjar rascassa…

    ResponElimina
  2. Carai Maria, veig que estàs molt informada!
    Moltes gràcies pel comentari i que acabi de passar bé el diumenge.

    ResponElimina