diumenge, 25 de setembre del 2016

EL TAURÓ BALENA







Autor imatge: Feefiona123

*
El tauró balena ( Rhincodon typus) és el peix més gran del món, aquest animal pot sobrepassar els 15 metres de longitud i pesar més de 20 tones. La seva cua pot mesurar més de 2,5 m de costat a costat i la seva boca 1,5 m d'amplada.





Autor: Schuetze77

*
S’alimenta bàsicament de plàncton com les balenes, encara que també pot menjar petits peixos i calamars. S’ha observat que emeten una espècie de tos, es tracta d’un mecanisme de neteixa per expulsar l’acumulació de partícules d’aliments  a  les brànquies.






*
Tot i la seva grandària, també té depredadors naturals: L’orca, el tauró blau, el tauró blanc i el peix marlí. Ataquen els individus joves que encara són vulnerables per la seva mida.







*

S’estima que arriba a la maduresa sexual als 30 anys i  pot arribar  a viure 100 anys. Són ovípars, les cries eclosionen els ous dins de la seva mare. La  mare dóna  a llum cries vives d’una mida entre 40 i 60 cm.




Autor: Shuetze77

*

És una espècies migratòria viu a quasi bé tots els oceans de la vora dels tròpics. En les seves migracions recorren des d’Austràlia Occidental, fins al Carib Mexicà.



Autor: Gerald Freidland


*
El comandant Jacques Cousteau, va veure durant la seva vida, només dues vegades   al tauró balena .




Autor: Derek Keats

*
Tot i el seu aspecte  no representen cap perill per l’home, tenen un comportament molt tranquil amb les persones.







*
El patró de les seves taques és únic a cada exemplar i és possible identificar-los a través d’elles.




Autor: Jaontiveros

Autor:Thompson, Charlie., Captain

*
És una  espècie en perill d’extinció. Els cacen de forma il·legal per explotar la seva carn, aletes i oli ; en ocasions també són capturats per error o reben cops d’embarcacions.













BioEnciclopedia :  El Tauró Balena




Tauró balena xucla peixets d'una xarxa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada