dijous, 28 de novembre del 2019

LA GRANOTA I L'AIGUA BULLINT




Un dia una granota va saltar dins d'una olla amb aigua bullint.  Immediatament, el seu sistema nerviós va reaccionar i la granota va escapar de l'olla. El seu instint li va salvar la vida.

Un altre dia, una granota va saltar dins d'una olla que estava plena d'aigua freda  i va nedar tranquil·la per l'aigua, estava feliç en aquella petita piscina. El que no sabia la granota, és que l'aigua estava sobre un foc i l'aigua s'anava escalfant de mica en mica. Al cap d'una estona, l'aigua freda es va tornar tèbia, però la granota s'havia anat acostumant a l'escalfor i com que podia regular la temperatura del seu cos, seguia allà nedant plàcidament. Llavors l'aigua va anar pujant a poc a poquet  de temperatura fins que l'aigua cremava  i  va passar que,  quan la granota  va voler saltar, ja no va tenir prou forces per fer-ho  i  finalment va morir. 

Moralina:
El nostre sistema nerviós col·lectiu és molt similar al de la granota, a vegades necessitem una sacsejada sobtada per adonar-nos d'una situació de perill.
En canvi, si aquest perill el percebem de manera gradual   i no som conscients del que passa, som capaços que de quedar-nos allà,  quiets, sense respondre ni reaccionar.

Autor: Olivier Clerc

2 comentaris:

  1. Ostres. Quin conte més curiós i bona moral!
    Moltes gràcies Marta!

    ResponElimina
  2. Bon vespre Maria.
    La veritat és que tens raó és molt curiós.
    És un conte que es pot aplicar en diverses situacions en què es veuen immerses determinades persones com per exemple la drogodependència, les violències...
    Gràcies a tu pel comentari!

    ResponElimina