diumenge, 3 de juliol del 2016

LA GUINEU





- Difícilment podem veure diverses guineus juntes, ja que aquests animals prefereixen la soledat a l’hora de moure’s. A diferència d' altres canins, no viu en grup i surten a caçar soles en busca de preses per alimentar-se.





- Encara que són animals solitaris, a l’hora de cuidar les seves cries, les guineus actuen com una família. De cada camada, solen néixer de 4 a 6 cries, encara que el nombre pot ser molt superior o inferior. La femella es queda a cuidar-los, mentre que el mascle surt a caçar per subministrar-los aliments.





Les guineus àrtiques viuen  entre 3 i 6 anys,  en regions molt fredes, no hivernen i poden suportar temperatures de -50ºC. Excaven túnels per tal de posar-se a cobert de les tempestes de neu. Els seus caus subterranis poden tenir segles d’antiguitat. Aquests sistemes de galeries solen ser molt grans, i cobreixen fins 1200 metres quadrats i  poden tenir fins a 150 entrades.






-   La gent sol pensar que les guineus àrtiques són només de color blanc, però a l’estiu, quan la neu es desfà, la seva pell s’enfosqueix per camuflar-se amb el medi ambient.
La imatge superior ens mostra un cadell de guineu àrtica, amb el seu pelatge d’estiu.






És un animal discret i que presenta major activitat quan es fa fosc. Durant el dia acostuma a amagar-se entre matolls o caus, però no és estrany  veure les  guineus de dia, especialment si plovisqueja o el cel és cobert.








La guineu roja, que viu en diferents zones de l’hemisferi nord, és la més comuna. Alguns grups de guineus vermelles han emigrat al sud, a països com Austràlia, on és considerada com una espècie invasiva .








- Les guineus són conegudes per tenir característiques tant dels felins com dels canins. Si bé estan més emparentades amb els gossos, les guineus tenen característiques felines com l’iris vertical als ulls i urpes retràctils. També s’enfilen als d’arbres i juguen amb les seves preses abans de matar-les, com els gats.








- El fennec o guineu del desert té una capa de pèl gruixuda als peus perquè  no es cremi amb les superfícies calentes. Les orelles llargues l’ajuden a reduir l’escalfor del seu cos ja que té els vasos sanguinis molt més superficials.








Guineu Àrtica caçant




La guineu àrtica una lliçó de supervivència



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada