diumenge, 16 d’abril del 2017

EL MARTINET PESCADOR











La majoria de martinets pescadors, tenen les plomes de colors brillants, el cap gros, i la cua i les potes curtes. El seu bec és molt llarg i afilat. La mida d'aquestes aus, pot variar de 10 a 45 cm de llargada depenent de l'espècie.  






El més habitual, és observar aquest ocell esperant en alguna branca situada a la vora del  riu, i quan veu que algun peix puja a la superfície, descendeix en picat per pescar-lo. 







Els martinets pescadors s’alimenten de peixos, capgrossos, invertebrats,amfibis, mol·luscs i crustacis que pesquen als rius, llacs i aiguamolls. També hi ha algunes espècies de martinet pescador que no pesquen, s’alimenten d’invertebrats i vertebrats que troben als boscos tropicals. 






Aquestes aus nidifiquen en talussos terrosos, excaven una galeria profunda (de fins a un metre de longitud) acabada en una cambra més ampla, majoritàriament vora l'aigua, on poden  fer dues postes anuals. La incubació dura aproximadament uns 22 dies. 








Els martinets pescadors ensenyen a les seves cries a capbussar-se, ho fan llançant peixos morts a l’aigua perquè els seus pollets pesquin. Un cop ja saben pescar sols, són expulsat del territori dels seus pares.







Viuen pràcticament a tot el món, en àrees boscoses i aquàtiques d’Àfrica, incloent-t’hi l'illa de Madagascar, a l’Àsia, Amèrica i Europa





Les poblacions de martinets pescadors del sud i sud-est d’Europa, són majoritàriament residents, mentre que les del nord, i les orientals són migradores, es desplacen a l’hivern cap a les regions mediterrànies. La migració té lloc de finals de setembre fins a principis de novembre, segons la latitud, pot avançar-se o retardar-se un mes. La tornada al territori de reproducció, es produeix entre març i el maig.











Martinet pescador pescant




El martinet pescador: La fletxa blava




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada