dijous, 7 de juny del 2018

EL XAI ORFE






Un xai orfe, criat amb tota  mena d'atencions per les filles del pastor, vivia com un príncep. Mantingut amb llet a demanda, tampoc li faltaven les llaminadures, i només de venir belant, al moment aconseguia que s'ocupessin d' ell i li donessin mil coses bones: un terròs de sucre, un tros de pa, grans de blat de moro, una pastanaga o qualsevol cosa que li agradés. I tot i que era gras a més no poder, sempre demanava i sempre li satisfeien  tots els seus capricis.

Malgrat tot, no podia veure passar el ramat sense fer un gran rebombori, corria i es barrejava amb les ovelles atropellant brutalment als xais recent nascuts, traient-los la mamella i tractant de beure tota la llet pel seu profit, amb crits tan queixosos com si estigués mort de gana.

Fins que un dia, una ovella li va preguntar si no tenia vergonya, gras com estava i en el seu estat de tan manifesta prosperitat, de plorar així per la llet; i el xai orfe li va confessar ingènuament el que molts, sense confessar-ho, senten:  Que res del que tenia no l'importava, mentre veiés  que els altres també tenien alguna cosa.

Moralina:

L'home sense enveja mai és pobre de veritat; ni ric de veritat l'envejós.



Autor: Godofredo Daireaux



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada