diumenge, 13 de novembre del 2016

LA GIRAFA





Les girafes són conegudes pel seu coll llarg, aproximadament els mesura 2 metres de longitud. En el coll hi tenen 7 vèrtebres, això els dona flexibilitat i una àmplia gama de moviments. 




El cor de les girafes és molt gros i  pesat, i la tensió arterial és molt elevada, el doble que la resta d'animals, per mantenir el flux de sang al cervell en contra de la gravetat. A la part superior del coll, un complex sistema de regulació va evolucionar genèticament al mateix temps que el seu coll i cor creixien.



Els mascles i les femelles tenen banyes, encara que les de les femelles són més petites i primes. Les banyes dels mascles són més gruixudes i no tenen pèl a diferència de les femelles que sí que en tenen.




Les girafes són animals herbívors que s’alimenten de branques i fulles d’arbres, incloses les que tenen espines. Les seves dents, els seus llavis gruixuts i la poderosa llengua li permeten fer-ho, i el seu aparell digestiu els digereix sense cap mena de problema.
L’aliment que més els hi agrada és l’Acàcia, un arbre que creix a la sabana africana.



·       La seva llengua mesura 50 cm i és de color negrós. La llengua de la girafa és tan llarga que pot neteixar-se les orelles. La boca és diferent a la d'altres remugants.  No té el llavi superior enfonsat, i està cobert de pèl. Té un enginyós sistema que li permet obrir i tancar, a voluntat, les fosses nassals, especialment quan el vent aixeca molta pols.




La gestació de les girafes és de 14 a 15 mesos, quan neixen les cries només medeixen 1,8 m , degut a la seva mida poden ser presa fàcil de lleons  i hienes, fins als 18 mesos no s’independitzen.




Les girafes no necessiten beure gaire aigua, doncs la majoria del líquid l’obtenen de les plantes que mengen. Beuen un cop al dia. Per la seva estructura corporal, han d’estirar les potes de davant i ajupir el cap, fet que les fa molt vulnerables als depredadors.




Són molt carinyoses entre elles, es pot veure com freguen els seus colls. Però els mascles poden ser molt agressius quan es volen aparellar o aconseguir llocs de lideratge.


Només dormen 2 hores durant la nit i ho fan en molts intervals que no superen els 10 minuts.




Aquests animals són capaços de matar un lleó, les potes de les girafes tenen una força descomunal, constituïdes per enormes i resistents muscles, i amb unes afilades peüngles, d’uns 30 cm, que els són molt útils per defensar-se.







Zona animal:  La Girafa





Naixement d'una girafa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada