dilluns, 9 de gener del 2017

LA SERP COBRA







Autor: Kamalnv




Les cobres reials viuen en regions de selves espesses de l'Índia i Àsia, són difícils de trobar degut a la seva coloració, el risc d'entrar en contacte amb elles en el bosc és baix, ja que tendeixen a estar en llocs molt densos; degut a la desforestació i a la pèrdua d'hàbitats  també es poden  trobar en llocs inusuals.

 El seu verí no és el més potent del món, però, el què el fa letal, és la  gran quantitat de verí que inocula la serp en una mossegada. La cobra reial és  la serp verinosa més gran del món i pot arribar a mesurar entre 5 i 6 metres.






Autor: Kamalnv

El verí d'aquestes serps ha estat estudiat i utilitzat en analgèsics i medicaments contra l'artritis, i també s'ha utilitzat en tractaments del cor en persones que han sofert una aturada cardíaca.



Autor: Saleem Hameed



És una espècie molt beneficiosa per l'home, perquè és una serp ofiòfaga,  que vol dir que la seva dieta consisteix en altres serps, incloses les verinoses com la víbora Russell, que sí suposa un perill important pels humans. No obstant, tot i els seus beneficis, l'home la persegueix per por o ignorància. 






Posseeix un verí molt potent que ataca el sistema nerviós degut a una neurotoxina. Si després d'una mossegada, la persona o animal no és atès ràpidament, té una probabilitat de morir d'entre un 50% - 60% . Una petita quantitat de verí pot matar 20 persones o un elefant. Els seus ullals tenen  forma de canal i estan ubicats a la part frontal de la mandíbula.






Els éssers humans són una amenaça per la cobra reial, perquè destrueixen el seu hàbitat natural i usurpen els seus territoris en benefici propi, per exemple: per l'agricultura i la indústria.

Els encantadors de serps les utilitzen pels seus espectacles d'una manera inhumana, han eliminat el verí dels seus ullals i fins i tot a vegades els hi han extret. D'aquesta manera, resulten inofensives i són estimulades visualment, per entretenir la gent.



Autor: Self


Les cobres són ovípares i poden posar de 21 a 40 ous que són protegits per la mare. Dos mesos després de l'aparellament, ella mateixa construeix el niu  amb fulles i branques. El període d'incubació oscil·la entre 70 i 77 dies. Durant aquest període les femelles es tornen molt agressives. El mascle també romandrà a la vora del niu per protegir-lo dels  possibles depredadors.
Quan falta poc perquè neixin les petites cobres  la mare marxa del niu, diuen que és per evitar possibles temptacions de menjar-se les seves cries.



La mangosta és el pitjor enemic natural de les cobres. Aquests mamífers carnívors, posseeixen un pelatge molt dur que els protegeix de les mossegades de les serps. Gràcies a la seva rapidesa i agilitat, les mangostes aconsegueixen derrotar les cobres en les seves freqüents baralles. 













La cobra reial, la reina de les serps






La serp verinosa més gran del món


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada