dijous, 31 de gener del 2019

LES BALADREJADES DEL TIGRE





Per molts que siguin els recursos dels que un es pot valer, mai s’ha de baladrejar: al que no té mesura tot li és poc i tot se li conclou. Així li va passar al tigre.
Va creure que les ovelles mai s’acabarien, doncs l’home les cuidava força bé perquè seguisin augmentant, a pesar de les moltes que ell es menjava. I amb aquesta creença, va començar a fer tantes matances que aviat varen disminuir els ramats. Donava banquets pels  seus amics i  es depreciava  més del que es consumia.
Quan no hi va haver ovelles a les rodalies, perquè l’home s’havia emportat les poques que el tigre li havia deixat, va començar a matar les vaques, les eugues i els porcs, i va fer el mateix que amb els ramats d’ovelles, i va ser tal la mortaldat que aviat els que quedaven varen marxar a viure a un altre lloc.
El tigre va viure dies amargs: els animals silvestres son més vius que els animals domèstics, que reben l’ajuda de l’home, i no va ser sense l’esforç del seu treball com va poder satisfer la seva terrible fam. De la mateixa manera, els hi va fer una guerra tan aferrissada, que aviat els quadrúpedes, ni tan sols les aus més insignificants, varen quedar a les planes, i no sabent el tigre menjar pastura, es va morir de gana.
Autor: Godofredo Daireaux


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada